Astigmatismul se corecteaza prin operatie?

f8a8727a8715e72d4d9b2189b786e4d6Astigmatismul se corecteaza cu operatie. Te duci la chirurgie si in 3 minute ai scapat de astigmatism. Totul pare foarte simplu.

“Una din cele mai comune tipuri de operatii folosite pentru a corecta astigmatismul este keratotomia astigmatica si LASIK. Acest tip de operatie remodeleaza corneea ceea ce o face suficient de dreapta pentru a putea focaliza pe un singur punct. Un sigur lucru poate fi facut pentru a corecta astigmatismul, si anume o operatie facuta cat mai repede. Copii sunt in pericol de a-si pierde vederea datorita astigmatismului. Deci, cea mai buna solutie este operatia timpurie.”

http://www.medikal.ro/articole-medicale-astigmatismul-cauza-vederii-incetosate.html

Nu este gresit afirmat ca astigmatismul se corecteaza prin operatie  insa, la fel de rapid cum se corecteaza, tot asa poate reveni in timp.

Promisiunile medicinei cum ca astigmatismul se corecteaza prin operatie nu sunt mincinoase. De fapt, asta este singurul lucru care se poate face prin operatie.

Exista insa o mare diferenta intre a corecta si a vindeca. Vindecarea este intoarcerea la starea initiala, starea de sanatate inerenta.. pe cand corectarea este doar o solutie artificiala de moment.

Daca spargi o cana si incerci sa o lipesti, vei mai putea bea apa din ea insa, la un moment dat se va crapa din ce in ce mai tare. Asa este si cu operatia, astigmatismul se corecteaza prin operatie, dupa care vei avea din nou probleme cu vederea.

Astigmatismul poate fi simplu, de “plus” sau de “minus” (astigmatism hipermetropic, respectiv miopic simplu), sau poate fi combinat cu miopie (astigmatism miopic compus) sau cu hipermetropie (astigmatism hipermetropic compus).

Cand cornea are un ax miopic, de “minus” si un ax hipermetropic, de “plus”, e vorba de un astigmatism mixt.

http://www.eye.ro/vicii-de-refractie-definitie-si-tipuri.html

Orice tip de astigmatism ai avea, ar trebui sa stii ca unica solutie de a scapa definitiv de el si de a vede din nou clar fara sa porti ochelari este cea naturista. Sper ca intelegi si tu ca astigmatismul se corecteaza prin operatie, insa in timp te vei intoarce de unde ai plecat, daca nu cumva va fi mult mai rau.

Afla mai multe despre cum poti vindeca astigmatismul de aici:

Leave a comment