Cauzele astigmatismului

astigmatism-tratamentTensiunea ochilor pentru o perioada mai lunga este cea mai pregnanta cauza a astigmatismului. Ochiul este inconjurat de muschi care ajuta globul ocular sa se alungeasca si sa se contracte.

Astigmatismul apare cand cesti muschi se slabesc si ochiluui ii este mai greu sa-si schimbe forma.

“Defectul de vedere numit astigmatism se datoreaza modificarilor de forma care pot sa apara la nivelul corneei si/sau cristalinului. Corneea este implicata in 70% din refractia luminii pe retina, cristalinul ocupand si el un loc important. Corneea reprezinta foita ce acopera la suprafata globul ocular si este transparenta, fiind situata in fata irisului. Cristalinul este o lentila biconcava cu capacitatea de a-si modifica forma (mai bombata sau mai aplatizata) in functie de focalizare, regland vederea de aproape si pe cea la distanta.”

Sursa: http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~oftalmologie/9982/astigmatismul-o-afectiune-oftalmologica-frecventa.html

Exercitiile oculare pentru astigmatism sunt facute pentru a relaxa ochiul, lucru care ajuta muschii sa revina la normal.

Ochii nostri isi schimba constant forma in functie de circumstante. Chiar daca asa ar parea, ochii sunt rareori in forma normala, rotunda, oamenii avand astigmatism o data la ceva vreme.

Ochii nostri trebuie sa fie mobili ca sa functioneze corespunzator. Astigmatismul, si celellalte defecte de vedere apar cand incetam sa ne mai miscam ochii – de exemplu cand uitam sa clipim.

Daca suntem concentrati la scoala sau la munca, nu ne dam seama de faptul ca uitam sa mai clipim si ne uitam fix, ceea ce duce la tensiune oculara. Ca sa nu apara astigmatismul este bine sa facem o pauza de la lucru o data la 15- 20 de minute.

Un exercitiu simplu pentru astigmatism va permite ochilor tai sa ia o pauza de la activitatile care-i supun la tensiune.

Este important sa intelegi cauzele care duc la astigmatism ca sa poti combate efectele si mai ales sa impiedici formarea acestuia.

Alte articole despre astigmatism:

Leave a comment